QUI SOM

Un petit grup humà que uneix experiència i innovació

Vicenç Anton

L’Avi, l’origen

L’any 1939 quand tenia 15 anys va començar a treballar com aprenent al Forn Esteve Riera a la Plaça de les Olles de Barcelona, ben aviat passà a ser cap de pastera.

Després de 18 anys treballant al forn va voler conèixer mon i es va embarcar com a forner en un transatlàntic de la Companyia naviera Grimaldi durant tres anys. Va anar per tot el mon fent pa (Estats Units, Austràlia, Veneçuela, Egipte, Grècia, Itàlia).

En acabar aquesta etapa va tornar al Forn Esteve Riera i després d’un temps va decidir montar una panificadora de fer panets de viena per hotels a l’illa de Mallorca, corrien els anys 60.

Va tornar a Barcelona a treballar al Forn Mahoma fins que es va jubilar. Tot i estar jubilat encara anava a ajudar a uns forns del barri del Poble Sec i Sant Antoni de Barcelona.

La seva gran passió va ser tota la vida el seu ofici de forner

Jordi Anton

El fill

Des de petit li agrada remanar cassoles i fer invents a la cuina.

Tot esperant començar estudis de cuina, d’una manera casual o per genètica, decideix estudiar a L’Escola de Forners de Barcelona Xavier Vilamala del Gremi de Flequers de Barcelona ,el curs d’elaboració de pans artesans dirigit pel mestre Forner Tony on descubreix tot un mon que li apassiona.

També ha fet a la el curs de pastisseria impartit pel mestre pastisser Rafa Batalla en la mateixa escola.

El trobareu treballant i experimentant a l’obrador.

Núria Peidró

La mare

Va néixer al barri de l’Eixample Esquerra i sempre n’ha estat veïna.

El Forn Provença ha format part de la seva vida familiar, ja que la besàvia, avis, pares i ella mateixa han estat clients fins que vàren tancar.

Degut al seu esperit emprenedor i actiu, decideix agafar el relleu i crear un negoci familiar, artesà i de barri.

Gaudeix d’experiència en atenció al client i una gran afició a fer coques i pastissos casolans.

La trobareu a la botiga despatxant o a l’obrador amb les mans a la massa.

Javier Antón

El pare

Fill de forner de tota la vida.

Va compaginar els seus estudis de disseny gràfic a l’Escola Massana de Barcelona treballant amb el seu pare al Forn Mahoma on aprèn totes les bases de l’ofici.

Contagiat de l’entusiasme familiar en el projecte s´ha fet càrrec de la direcció de les obres de reforma integral del local.

Ha fet un reciclatge en noves tècniques, farines i masses a L’Escola de Forners de Barcelona.

Està fent tasques a la botiga, així com donant un cop de mà a l’obrador.

Francisco

L’oncle

Va néixer a Luque , província de Córdova.

Als 13 anys es trasllada amb la seva família a Barcelona i comença a treballar d’aprenent al Forn Vergés de L’Hospitalet.

Al Forn Vergés aprèn tot el que cal per arribar a ser un Mestre Forner, ja que passa més de 30 anys entre els diversos obradors de la mateixa empresa.

Els últims anys ha treballat al conegut Forn Boix del carrer Xuclà de Barcelona.

Ha estat forner durant 45 anys sense interrupció.

Es un autèntic artesà de la fleca i un gran enamorat del seu ofici , ens aporta i comparteix l’experiència de tota una vida entre pans i farines.